utorok 14. augusta 2012
Výroba cukru v kuchyni
Potrebujeme na to: 2 dl vriacej vody
-1 polievkovú lyžicu rozdrvenej stévie
-nádobu
Pracovný postup: 1.jednu tretinu listov stévie odrežeme, usušíme, rozdrvíme
2.jednu polievkovú lyžicu rozdrvenej vňate stévie zalejeme s 2dl vriacej
vody, necháme ju 15 minút odstáť, potom ju precedíme - toto je už
stéviový čaj, ktorý je už sladký
3.stéviový čaj varíme ďalej aby sa 20% vyparilo, sľadivosť sa zvýši na
50 násobok -toto je stéviový sirup
4.sirup sa pridáva k jedlu, k nápojom, k zákuskom po kvapkách
5.nepoužitý stéviový sirup držíme v chladničke alebo na dlhšiu dobu v
mrazničke
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára