utorok 14. augusta 2012

Výroba cukru v kuchyni




Potrebujeme na to:         2 dl vriacej vody 
                                        -1 polievkovú lyžicu rozdrvenej stévie
                                        -nádobu
                                   

Pracovný postup:           1.jednu tretinu listov stévie odrežeme, usušíme, rozdrvíme

                                        2.jednu polievkovú lyžicu rozdrvenej vňate stévie zalejeme s 2dl vriacej
                                           vody, necháme ju 15 minút odstáť, potom ju precedíme - toto je už
                                           stéviový čaj, ktorý je už sladký
                                       
                                        3.stéviový čaj varíme ďalej aby sa 20% vyparilo, sľadivosť sa zvýši na
                                          50 násobok -toto je stéviový sirup
                                     
                                        4.sirup sa pridáva k jedlu, k nápojom, k zákuskom po kvapkách

                                        5.nepoužitý stéviový sirup držíme v chladničke alebo na dlhšiu dobu v
                                          mrazničke
                                                                             
                                   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára